startpagina  introductie   gastenboek

wie zijn wij Onze gte camping Onze honden Drent de dieren aromatherapie FavorietenBoudy Wendelin Tjitske Ayla Themke Utske Bieke Cenne hondenfoto'sstamb.Boudy


Boudy fn de Ald Tn

 

 

 

 

Boudy fn de Ald Tn was een Drentsche Patrijshond. Ze werd op 10 augustus 1994 bij de familie Kempenaar van kennel "fan de Lauwers-Poel" in Kollumerzwaag geboren. Op 5 december 1994 hebben we haar gehaald. 

Ruud heeft met haar diverse gehoorzaamheidstrainingen (t/m GG-2) gedaan en ook nog behendigheid geprobeerd, maar dat vond Boudy niet leuk. De jachtopleiding van de KNJV was beter voor haar, alhoewel ze de praktijkjacht veruit het leukst vond. Bij een jachtcombinatie in de Betuwe kon ze 
haar hart ophalen. Met heel veel passie deed ze daar apporteerwerk. 

Helaas konden we met haar geen nestje fokken, omdat zij heupdysplasie D1 had. 

Na een operatie in de zomer van 2003 waarbij haar melklijst werd weggehaald bleek al gauw, dat de toen geconstateerde kwaadaardige ziekte zich al had verspreid: de andere melklijst kreeg ook knobbels, en door uitzaaiing in de longen ging ze hoesten. Gelukkig heeft ze toch nog kunnen genieten van alle gasten die we in de zomer van 2004 hadden. Veel kinderen hebben haar eindeloos geaaid en geknuffeld. Daar genoot ze zichtbaar van. Toen ze eind september ineens een soort epileptische aanvallen kreeg was duidelijk dat er ook gezwelvorming in de hersenen plaats vond, we moesten dus rekening houden met een komend einde. In de avond van 22 oktober kreeg ze een aanval waar ze niet meer echt uit is gekomen, ze kon niet meer overeind komen. De volgende dag hebben we haar laten inslapen, een heel verdrietig moment. We hebben haar op een mooi plekje bij ons begraven.

 

Dag Boudy,

Je was en blijft onze lieve "Drent met stip", onze trouwe kameraad. We missen je heel erg, maar in onze herinnering blijf je voortleven.

 

Kijk voor meer foto's van Boudy in het fotoboek van de honden, klik voor haar stamboom hier.

 

naar begin pagina                     

Copyright 2003 Trudie Willemse. Alle rechten voorbehouden.
Laatst bijgewerkt: 03/12/06 14:07:55 -0500 .