startpagina  introductie   gastenboek

 wie zijn wij Onze gîte camping Onze honden Drent de dieren aromatherapie FavorietenBoudy Wendelin Tjitske Ayla Themke Utske Bieke Cenne hondenfoto'sstamb.Themke

Themke Tjitske 
de Sous la Chapelle

 

 

Themke Tjitske de Sous la Chapelle is geboren op 
12 mei 2002 uit het eerste nest van Tjitske Bieke 
van het Jagerslatijn, een Drentsche Patrijshond. Themke is een hele lieve, aanhankelijke en gehoorzame hond. 
Themke

Themke stond als pup van vijf weken oud al voor op een kip, en ook ving ze toen haar eerste muis. Er zijn inmiddels al vele muizen en mollen door haar gevangen. Ze is een gepassioneerd jager en trekt zich daarbij van de weersomstandigheden niets aan. Hitte, kou of nattigheid deren haar niet. 

Op 16 mei 2004 is Themke geconfirmeerd door keurmeester R. Burtin, op de CAC-expositie in Charolles. Ze is nu dus definitief ingeschreven in het Franse stamboek, het LOF (Livre des Origines Français). Tevens behaalde ze daar de kwalificatie eerste uitmuntend, het CAC en BOB. Op de CAC-expositie in Semur-en-Auxois op 4 juli 2004 behaalde ze eveneens eerste uitmuntend, CAC en BOB bij keurmeester G. Riva, en op de CACIB-expositie in Nevers op 4 september 2004 bij keurmeester
R. Burtin behaalde ze: eerste uitmuntend, CAC, CACIB en BOB.
Op 15 mei 2005 behaalde ze op de CAC-tentoonstelling in Magny-Cours wederom 1e uitmuntend, CAC en BOB, bij keurmeester J.-B Louvet. 8 december 2005 werd ze weer PRA-vrij verklaard. Op 4 juni 2006 behaalde Themke op de tentoonstelling in Lyon 1e uitmuntend, CAC, CACIB en BOB, de keurmeester was wederom J.-B. Louvet. Op 17 juni behaalde ze op het Frans Kampioenschap bij keurmeester J. Goubie 1e uitmuntend, CAC, CACIB en BOB, en daarmee heeft ze alle punten en is ze, net als haar moeder, Frans kampioene.

Op 18 november 2004 zijn haar ogen getest en werden heupfoto's gemaakt. Ze is PRA vrij en heeft HD classificatie A. Ook bij de ogentest op 8 december 2005 was ze PRA-vrij. Op 27 december 2006 wederom een ogentest, de uitslag: PRA- en Cataract-vrij. Ook de test van 16 januari 2008 gaf weer PRA- en Cataract-vrij.

Kijk voor foto's van Themke in haar fotoboek, klik voor haar stamboom hier.

We hoopten in het voorjaar van 2005 met Themke een nestje te fokken, maar helaas mislukte de dekking, de reu liet het afweten. Als alles meezit willen we haar de eerstvolgende loopsheid (zal eind 2006 begin 2007 zijn) laten dekken. We hebben goedkeuring van de Rasvereniging voor een dekking door Siep Muffty van Selihof. De loopsheid liet wat langer op zich wachten, maar op 3 mei 2007 is Themke dan eindelijk gedekt door Siep. De pups zijn op 1 juli geboren. Informatie over Themke's nestje is te vinden onder Drentsche Patrijshond; foto's van het eerste nest op Themke's 1e nest.
Op 6 augustus 2008 hebben we Themke opnieuw laten dekken, en wel door Antar Muffty van Selihof, de broer van Siep. Op 4 oktober zijn de pups geboren. Onder Drentsche Patrijshond is informatie te vinden over het tweede nestje van Themke. Foto's van het tweede nest staan op Themke's 2e nest.

 

Heeft u interesse in een pup? 

Mail dan naar

 

naar begin pagina                     

Copyright © 2003 Trudie Willemse. Alle rechten voorbehouden.
Laatst bijgewerkt: 03/12/06 14:07:55 -0500 .