startpagina  introductie   gastenboek

wie zijn wij Onze gÓte camping Onze honden Drent de dieren aromatherapie Favorieten


Praktijk voor Aromatherapie

 

 

 

 

Aromatherapie is een holistische therapie. Dit betekent, dat de mens als geheel benaderd wordt voor een behandeling, zowel op lichamelijk als op geestelijk niveau, dus niet alleen gericht op de kwaal. De aromatherapie maakt o.a. gebruik van etherische oliŽn. Etherische oliŽn zijn snel verdampende, niet vette oliŽn die in een soort zweetkliertjes van de plant zijn opgeslagen. Door speciale technieken worden de etherische oliŽn uit wortels, bloemen, bladeren, vruchten of het hout van planten gewonnen. Voor de aromatherapie worden uitsluitend echte, 100 % natuurlijke, zuivere etherische oliŽn gebruikt (dus absoluut geen synthetische oliŽn!).
De etherische oliŽn kunnen worden toegevoegd aan een zogenaamde basisolie, b.v. amandelolie, voor het gebruik als massage-olie, maar ook aan neutrale shampoo, douche- of badschuim, crŤme of bodymilk. Voor het gebruik in een verdamper worden de oliŽn aan water toegevoegd. Ook kan een druppel aan het eten worden toegevoegd. De etherische oliŽn komen het lichaam dus binnen via de ademhaling, via de huid of via de mond. 

Door de specifieke eigenschappen van de verschillende etherische oliŽn kunnen deze worden ingezet om het lichaam en de geest te helpen zich te ontspannen en om het zelfgenezende proces van het lichaam te bevorderen en te ondersteunen. Ook kunnen ze heel goed preventief worden ingezet. 

Iedere etherische olie heeft antiseptische (ontsmettende) eigenschappen, de ťťn wat meer dan de ander, en daarnaast specifieke eigenschappen, zoals b.v. spijsverteringsbevorderend, ontstekingsremmend, antiviraal (werkzaam tegen virussen), weerstandsverhogend, ontspannend, pijnstillend, etc.

 

Trudie heeft in augustus 1999 het diploma "Holistisch Aromatherapeut" behaald bij "Mediator Opleidingscentrum Aromatherapie Massage" te Breda. Direct daarna is ze gestart met de HBO-opleiding Aromatherapie, waarvoor alleen de afstudeeropdracht  nog moeten worden afgerond. Met het HBO-diploma wil ze proberen erkenning in Frankrijk te krijgen om aromatherapie als additieve geneeswijze te mogen toepassen. Vooralsnog worden in de praktijk technieken toegepast met name gericht op ontspanning. In de "studio", ťťn van de gebouwen van Les Grands Champs, is een gezellige praktijkruimte ingericht.

Naast de aromatherapie past Trudie Bachbloesemtherapie (diploma Specialisatie Bachbloesemtherapie juni 2001) toe. Zowel de aromatherapie als de (Bach)bloesemtherapie worden veelvuldig gebruikt bij de dieren en bewoners van Les Grands Champs, ook zet zij daarbij regelmatig fytotherapie, homeopathie en andere alternatieve geneeswijzen in.

Trudie is aangesloten bij de NFG, de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg.

 

naar begin pagina                     

Copyright © 2003 Trudie Willemse. Alle rechten voorbehouden.
Laatst bijgewerkt: 03/12/06 14:07:55 -0500 .